75 éves KOVÁCS ISTVÁN

Május 7-én 75 éves KOVÁCS ISTVÁN színész

A fess férfiú a hatvanas évek közepén volt népszerűsége csúcsán, és a rendszeres ismétléseknek köszönhetően a fiatalok is jól ismerik akkori produkcióit. Akkoriban készültek ugyanis a közkedvelt magyar kosztümös kalandfilmek, amelyeket ritkán forgattak nélküle, ő volt például a Kárpáthy Zoltán című film címszereplője és az Egri csillagokban Bornemissza Gergely.

Ő volt a korszak egyik szívtiprója, fényképét szerelmes tinédzserek csereberélték a pad alatt. Kedvencük nem véletlenül volt olyan jókötésű fiatalember, mindig sportolt valamit, futott, vívott, kajakozott, lovagolt, és hajdan középiskolai válogatott kosaras volt. Sportszeretetét különben máig megtartotta, rendszeresen úszik ma is. De visszatérve az időrendhez; hősünket nem csak kellemes megjelenéssel áldotta meg a Teremtő, de tehetséget is adott hozzá, úgyhogy az ifjú színész a romantikus filmeken kívül a színpadon, többféle szerepkörben is megállta a helyét, igaz viszont, hogy legnagyobb sikereit mindig akkor aratta, ha női szíveket kellett meghódítania vagy összetörnie. Az utóbbi évtizedekben kedvelt szerepe volt például a Szomszédok című teleregényben Desiré alakítása, s abban is sármos üzletemberként mutatkozott. A Szomszédok különben is fontos szerepet kapott az életében, abban játszott ugyanis új és ifjú felesége, Sajgál Erika, akivel egyébként nem volt egyetlen közös jelenete sem, úgyhogy nem is találkoztak a forgatások alatt. Együtt hívták viszont őket egy közönségtalálkozóra, s az ő találkozásukból azonnal szerelem lett, később közös gyerekük is született, Domonkos. Születésekor egyébként már két felnőtt gyermeke volt.

Ma is aktív, és különleges tervei is vannak; folyékonyan beszél angolul, németül, olaszul és franciául, de szeretne megtanulni kínaiul is. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in magyar évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.