85 éves JERRY LEE LEWIS

Szeptember 29-én 85 éves JERRY LEE LEWIS amerikai rockzenész, énekes

A rock and roll és a country veteránja aligha szorul szorul bemutatásra. Valahol Louisiana államban, egy Ferriday nevű helyen jött világra, s akárcsak a rock and roll, ő maga is az ötvenes évek közepén került divatba. Leírhatatlan dolgokat tudott és tud művelni zongorájával, játszik kézzel, lábbal, fejjel és zongoraszékkel, ha kell aprófát készít belőle – talán ezért is érdemelte ki a Killer, azaz Gyilkos becenevet. Persze zenél is és nem is akárhogyan. Legnagyobb sikere a Great Balls Of Fire, de nagy sikere volt a Whola Lotta Shakin’ Going On, a Breathless, a Chantily Lace, és még nagyon sok más dal. Pályafutása nagyot döccent, s majdnem kitiltották a pályáról, amikor feleségül vette akkor 13 éves unokahugát, Mirát. Azért persze megúszta a liliomtiprást, s megbocsájtottak neki. Jerry kétszer volt Magyarországon, az első alkalom felejthető volt, de a másodjára megcsillantott valamit tudásából, bár akkor sem vitte túlzásba. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in könnyűzenei, külföldi évfordulók, születésnap, zenei évfordulók-születésnapok. Bookmark the permalink.