75 éves DANIELLE STEEL

2022. augusztus 14-én 75 éves DANIELLE STEEL amerikai írónő

A népszerű bestsellerek világhíres írójának regénybe illően szomorú gyermekkora volt, szülei elváltak, nem törődtek vele, a kis Danielle sokat betegeskedett, gyakran volt kórházban. A magányos kislány az olvasáshoz menekült, a könyvek lettek legjobb barátai. S mivel nem Shakespeare-t, hanem könnyes lányregényeket olvasott, hamar rájött arra, ilyeneket ő is tudna írni.

Így bár felnőtt életét a reklámszakmában kezdte, huszonévesen megírta első regényét, s mivel a Hazafelé szép siker lett, végleg az írásnak szentelte életét. Azóta ontja a bestsellereket, több mint 140 regényt írt, könyveit 800 millió példányban adták ki világszerte. Szerelmes történetei közel félszáz nyelven olvashatóak, így természetesen magyarul is kiadták a többi között az Egyszer az életben, A sors kereke, az Apu, a Szívdobbanás, a Váratlan szerelem, a Palomino, a Szerelmes nyárutó, A cár balerinája, A sztár és a Titkok című könyvét. Eddig kéttucat regényét filmesítették meg.

Több írása született saját élményeiből, s van is miről mesélnie, négy házasságából hét gyermeke és két mostohagyermeke van, korábbi férjei között volt csapodár francia bankár és gyanúsan magyaros (Bill Toth) nevű részeges fuvarozó, s volt olyan házassága, ami alig 17 hónapig tartott. Második házassága jellegzetes Danielle Steel-regénybe illő történet; jövendőbelijét egy börtönlátogatása során ismerte meg, az esküvőt is a rácsok mögött tartották.

A milliomos írónő azonban már sosem lehet felhőtlenül boldog, sok évvel ezelőtt kábítószertúladagolásban meghalt szeretett fia, a 19 éves Nicholas, s a tragédiát azóta sem tudta kiheverni. Pedig szokása szerint még “kiírni” is megpróbálta magából fájdalmát. (Kalendárium Press)

Az évfordulóra a Kalendárium Press webáruháza az írónő három könyvét kínálja: a Számjáték 31%, az Erkölcsi iránytű és a Kém című regénye pedig 30% kedvezménnyel rendelhető. 

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap and tagged . Bookmark the permalink.