40 éve hunyt el GRACE KELLY

2022. szeptember 14-én 40 éve hunyt el GRACE KELLY amerikai színésznő és a monacói hercegnő

Romantikus sorsa olyannyira filmre kívánkozik, hogy halála után meg is csinálták, bár Cheryl Ladd kissé eszményített alakot formált belőle. A csodálatos szépségű Grace ugyanis kora ifjúságától a nagy Ő megérkezésének reményében élt, szülei pedig szinte alkudoztak kérőivel, hogy megtalálják a legjobb partit. Lovagban nem volt hiány, a fiatal színésznőt olyan hírességek kerülgették – nem mindig eredménytelenül – mint Clark Gable, William Holden, Ray Milland és a perzsa sah.

Az ötvenes évek első felében filmezett, s viszonylag kevés filmet forgatott, ennek ellenére A vidéki lányban nyújtott alakításáért 1955-ben megkapta az Oscar-díjat. A Molnár Ferenc műve nyomán forgatott A hattyú című filmben egy hercegnőt alakított, s akkor még bizonnyal nem gondolta, hogy hamarosan valódi hercegnő lesz. De 1956-ban egy szép napon eljött érte álmai hercege, – bár nem fehér lovon, hanem fehér sportkocsin -, és elvitte Monacóba. III. Rainier csakhamar meg is kérte a szépséges színésznő kezét – Kelly mama későbbi beismerése szerint ő volt az ötvenedik a sorban -, és a kis mediterrán hercegség uralkodónőjévé tette. S boldogan éltek, amíg Grace egy autóbalesetben meg nem halt.

Eszményi házaséletük azonban csak színjáték volt, a halála után megjelent memoárok szerint ugyanis a hercegnőt igen szoros kapcsolat fűzte több férfihoz is. Sőt, állítólag bevallotta egyik barátjának, hogy válni akar, de erre a lépésre végül nem szánta el magát, mivel a házassági szerződés értelmében a férjénél maradt volna mind a három gyerek. Egy könyvben megszólalt barátok szerint Grace amint öregedni kezdett, megijedt, s ezért kereste a fiatalabb férfiak társaságát, amint valaki megjegyezte: “Grace Kelly örök ragyogásra vágyott, és ezt a nála jóval fiatalabb férfiakban találta meg”. (Kalendárium Press)

Az évfordulóra a Kalendárium Press webáruháza a Grace Kelly és a szerelem eleganciája, valamint A fehér kesztyűs lány című életrajzi könyveket ajánlja, 32% kedvezménnyel.

This entry was posted in halálozási évforduló, külföldi évfordulók and tagged . Bookmark the permalink.