45 éves ROSE McGOWAN

Szeptember 5-én 45 éves ROSE McGOWAN olasz származású amerikai színésznő

Firenzében született, és gyermekkora életre szóló csalódással indult. Édesapja ugyanis egy szigorú vallási szekta, az Isten Gyermekei közösség helyi vezetője volt, és a kis Rose is bigottan erkölcsös nevelést kapott. Egészen ötéves koráig, amikor a papája összeszűrte a levet Rose dajkájával, és vallási szigor ide, keresztényi erkölcs oda, otthagyta Rose anyukáját a hat gyerekkel, és lelépett a bébiszitterrel. A kislány nehezen dolgozta fel a traumát, kivált, hogy az anyukájával visszatértek az Egyesült Államokba, ahol Rose-nak először is meg kellett tanulnia angolul, még ma is olaszul álmodik.

És ahogy az gyakran lenni szokott, felnőve a felelőtlen lázadásban keresett menedéket. Fiatal lányként a gázos rockénekes, a sátánista idol Marilyn Manson karjaiba vetette magát – a rockerről elég azt tudni, hogy budapesti koncertje ellen Szikora Robi még tiltakozó szentmisét is szervezett. Rose és Manson kapcsolata nagy vihart kavart, amikor eljegyezték egymást, a sajtó valóságos hadjáratot indított ellenük. Ami – ahogy szintén lenni szokott – nagyon jó hírverést jelentett az akkor már színésznőként szereplő lánynak, több se kellett a Bűbájos boszorkák című, nálunk is népszerű tévésorozat producereinek, a lányt betették Shannon Doherty megüresedett helyére. A sorozat révén felkapott sztár lett, az utóbbi évtizedben számos nagysikerű filmet forgatott, nálunk is ismert mozija a Talpig majom, az Elvis és a Grindhouse.

Úgyhogy mára már befutott, de a botrányok csak nem csillapodnak körülötte. Tavaly a hírhedt Weinstein-féle molesztálási ügy egyik áldozataként forgott a neve, aztán meg arról érkezett hír, hogy bizonyos drogügyek miatt elfogatóparancsot adtak ki ellene.

 

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, illetve a naptárszolgáltatás megrendeléséhez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók. Bookmark the permalink.