40 éves VALENTINO ROSSI

Február 16-án 40 éves VALENTINO ROSSI olasz motorversenyző

A technikai sportok egyik leghíresebb művelője ünnepel ma, minden idők egyik leghíresebb motorosa. Összesen kilenc világbajnoki címet szerzett, s szépen lépdelt felfelé, előbb a 125 köbcentis kategóriában győzött, majd a 250-esek között nyert, hétszer pedig a motorsport király kategóriájában, az 500-as géposztályban, illetve a belőle alakult Moto GP-ben sikerült összetett világbajnoki elsőséget szereznie.

A jóképű olasz fiú minden idők második legeredményesebb versenyzője, mint említettük, a legerősebb motorok között hét világbajnoki címet szerzett, csak eggyel kevesebbet, mint Giacomo Agostini.

Érdekes, hogy voltaképpen anyagi nehézségek miatt lett motoros, fiatalon még gokartozott, de a szülei nem tudták finanszírozni a hobbiját, így a kis Valentino áttért a motorozásra, az nem került olyan sokba. A szakértők bizonyosra veszik, ha autóversenyző lett volna belőle, ott is a legjobbak közé került volna. De a feltételes módra szinte nincs is szükség, több raliversenyt nyert, és egy időben rendre felröppent a pletyka, hogy esetleg megpróbálkozik a Forma 1-gyel.

A népszerű Dottore egyike a világ legjobban kereső sportolóinak, pár éve csak adóhátralék gyanánt 35 millió eurót fizetett be az olasz adóhivatalnak. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.