42 éves ANGELA KALULE

Február 18-án 42 éves ANGELA KALULE ugandai énekesnő, aki fiatalon több együttesben is zenélt, majd önállósította magát, kiadott egy szólólemezt, amely kirobbanó siker lett. Négy luganda és két angol nyelvű dal volt rajta, is mindegyik népszerű lett. Így azután egyedül folytatta, sajátos stílust alakított ki, egy kis dzsessz, egy kis blues, afrikai ízekkel fűszerezve, ma ő Afrika egyik rhythm and blues királynője. Nem csak Ugandában, de az egész kontinensen kedvelt előadó, különösen Kenyában szeretik, de hogy ennek mi az oka, azt nem tudjuk. Tudjuk viszont, hogy pár éve banditák törtek be a házába, és kirabolták. Ő is otthon volt, de szerencsére nem esett baja. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in világzene-world music, zenei évfordulók-születésnapok and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.