75 éves PATTI LABELLE

Május 24-én 75 éves PATTI LABELLE amerikai énekesnő

Az eredeti, azaz leánykori nevén Patricia Holt néven tisztelt amerikai énekesnő a véletlenül ugyanezen a napon, de két évvel korábban született Sarah Dash-sel és Nona Hendryx-szel (akinek semmi köze Jimihez) valamint Cindy Birds-szel hozott létre női vokált, a LaBelle nevezetűt, amelyet The Blue-Belles néven is ismernek a tájékozottabb zenefogyasztók. A vokál a hatvanas évek elejétől szép sikereket produkált – köztük a You’ll Never Walk Alone és az I Sold My Heart To The Junkman címűt. Körülbelül másfél évtizedig bírták együtt, Patti 1976-tól saját útját egyengette, immár kissé diszkósított ritmusban. A hetvenes években még döcögött a szólókarrier, de a nyolcvanas évekre ismét magára talált. Legismertebb dalai ezekből az évekből az If Only You Knew, a Love Need And Want You, a New Attitude és a Stir It Up. Patti megjelent a filmvásznon is: vagy féltucat egyéb mellett szerepet kapott a Soldier’s Story című filmben is, és sok tévéprodukcióban szerepelt. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in könnyűzenei, külföldi évfordulók, születésnap, zenei évfordulók-születésnapok. Bookmark the permalink.