Mai évfordulóink – 2019. június 20.

a Kalendárium Press NAPTÁRA – 2019. június 20., csütörtök

a Nap kél 4.46, nyugszik 20.45 – a Hold kél 23.12, nyugszik 7.29 órakor

mottó: “Másnak nem lehet azt megfogni, hogy micsoda szeretetet éreznek az atyák a fiokhoz, azért atyának kell lenni.” Mikes Kelemen

– Rafael napja. Héber eredetű név, azt jelenti: Isten meggyógyít. Rafael már a Bibliában is szerepel, egyike a három arkangyalnak, aki Tóbiás utitársa volt. Ma Koppány, Lujza, Margit és Özséb nevű ismerőseinket is köszöntsük!

– Ma van Boldog Ebner Margit és Magdeburgi Szent Adalbert emléknapja. Margit tizenöt éves korától kolostorban élt, egyszer súlyosan megbetegedett, ágynak dőlt, s kezdetben nagyon kétségbe esett. Ám egy nővértársa felhívta a figyelmét Krisztus szenvedéseire, s attól kezdve inkább óhajtotta a betegséget. Volt is benne része elég, de szenvedéseit nagy lelkierővel viselte, sőt hálásan, vidáman fogadta a kínokat, abban a tudatban, hogy azok Krisztushoz teszik hasonlatossá. Adalbert annak a Magdeburgnak a püspöke volt, mely püspökséget Nagy Ottó császár alapított a magyarok elleni győztes Lech-mezei csata után.

Ma: – Ma van a Menekültek Világnapja.

* * * * * Mai évfordulóink * * * * *

– 110 éve született ERROL FLYNN amerikai színész. (Bővebben lásd külön posztban!)

– 200 éve született JACQUES OFFENBACH francia zeneszerző. (Bővebben lásd külön posztban!)

– 100 éve hunyt el CSONTVÁRY KOSZTKA TIVADAR festő. (Bővebben lásd külön posztban!)

* * * * * Boldog születésnapot! * * * * *

– 70 éves LIONEL RICHIE amerikai énekes, egyebek mellett a Hello, a Say You, Say Me és a Dancing On the Ceiling című dal előadója. (Bővebben lásd külön posztban!)

– 45 éves CZENE ATTILA olimpiai bajnok úszó.

– 45 éves SÁNDOR TAMÁS labdarúgó, a Debreceni VSC, majd a másodosztályú olasz Torino, aztán a török Genclerbirligi, majd végül újra a DVSC játékosa, a válogatott volt tagja.

– 50 éves MALIVAI WASHINGTON amerikai teniszező, egykori wimbledoni döntős, a világranglista volt 11. helyezettje. Ma ünnepel még:

– NICOLE KIDMAN (1967) ausztrál származású amerikai színésznő, a Majd megdöglik érte, a Mindörökké Batman, a Mint a villám, a Billy Bathgate, a Halálos nyugalom, a Tágra zárt szemek, a Moulin Rouge, Az órák, a Hideg-hegy, a Dogville – A menedék, A tolmács és a Földre szállt boszorkány című film szereplője.

– GUDRUN LANDGREBE (1950) német színésznő, a Gyöngyössy Imre és Kabay Barna által készített Yerma, illetve a Szabó István rendezte Redl ezredes című film szereplője.

– LOVASI ANDRÁS (1967) basszusgitáros, énekes, a Kispál és a Borz együttes frontembere.

– TAKÁTS TAMÁS (1957) rockzenész, a Takáts Tamás Dirty Blues Band vezetője, a Karthágó együttes tagja.

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in Évfordulónaptár. Bookmark the permalink.