Mai évfordulóink – 2019. július 7.

a Kalendárium Press NAPTÁRA – 2019. július 7., vasárnap

a Nap kél 4.55, nyugszik 20.43 – a Hold kél 10.23, nyugszik 23.59 órakor

mottó: “Az igened legyen igen, és a nemed legyen nem. De mondj nagyon keveseknek nemet, és még kevesebbeknek igent.” Lion Feuchtwanger

– Apollónia napja. Görög eredetű név, és az Apollonius női párja. A név természetesen Apollón istenre utal, amelyet szinte változatlan, Apollo formában átvettek a rómaiak is. Ma Bódog, Donát és Sára nevű ismerőseinket is köszöntsük!

– Ma Szent Willibald püspök és Szent Wunibald apát emlékét idézzük fel. Angolszász testvérek voltak, akik egymással nemes versengésben szolgálták az Urat, jórészt az európai kontinensen, Itáliában és Bajorországban. Willibald az elhagyatott Montecassinóban szervezte újjá a kolostort, Wunibald pedig hét templomot irányított. Willibaldot 742-ben szentelték Eichstatt püspökévé, és a hunok pusztítása után elvadult környéket ő hozta rendbe, követőivel megművelték a földeket, templomokat, kolostorokat építettek. Wunibald alapította a heidenheimi bencés kolostort. Wunibald 761-ben, Willibald 787-ben hunyt el. Lánytestvérüket, Walburgát is szentté avatták.

Ma: – Ma van a Salamon-szigetek nemzeti ünnepe.

* * * * * Mai évfordulóink * * * * *

– 120 éve született GEORGE CUKOR Oscar-díjas magyar származású amerikai filmrendező. (Bővebben lásd külön posztban!)

– 135 éve született LION FEUCHTWANGER német író és filológus. (Bővebben lásd külön posztban!)

* * * * * Boldog születésnapot! * * * * *

– 70 éves SHELLEY DUVALL amerikai színésznő. (Bővebben lásd külön posztban!)

– 75 éves JÜRGEN GRABOWSKI német labdarúgó, az Eintracht Frankfurt legendás játékosa, UEFA-Kupa győztes, több mint negyvenszeres válogatott, az 1974-ben világbajnoki címet szerzett gárda tagja.

– 60 éves ALESSANDRO NANNINI olasz autóversenyző, aki 1990-ben élete első Forma 1-es futamgyőzelme után súlyos helikopterbalesetet szenvedett.

– 50 éves SYLKE OTTO német szánkóversenyzőnő, kétszeres olimpiai, hatszoros világ- és háromszoros Európa-bajnok. Ma ünnepel még:

– RINGO STARR (1940) angol beatzenész, a legendás Beatles együttes dobosa.

– SZABÓ GYŐZŐ (1970) színész, a Valami Amerika, a Kontroll, a Magyar vándor, a De kik azok a Lumnitzer nővérek?, a Noé bárkája, az Egy bolond százat csinál és a Buhera mátrix című film szereplője, a Szeret, nem szeret című komédiasorozatban Brúnó alakítója, A mi kis falunk című tévésorozat szereplője.

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in Évfordulónaptár. Bookmark the permalink.