30 éves DANIEL RADCLIFFE

Július 23-án 30 éves DANIEL RADCLIFFE angol színész

A londoni srác kilencévesen kezdte a filmezést, amikor Copperfield Dávidot formálta meg a Charles Dickens regényéből készült filmsorozatban, majd A panamai szabó című filmben olyan sztárok mellett leste el a szakma fortélyait mint Jamie Lee Curtis és Pierce Brosnan.

Ez persze nem sok előnyt jelentett, amikor Chris Columbus rendező és a producerek próbafelvételt hirdetett a Harry Potter-film első részéhez a jelentkezők ezreinek. Dan nem is igen bízott a sikerben, annál nagyobb volt az öröme, amikor a fürdőszobába bekopogó édesapja közölte vele a nagy hírt; ő lesz Harry Potter, a kis varázslóinas. Kiválasztásakor sok szempontnak kellett megfelelnie, leginkább jellegzetes fizimiskája szólt mellette, amely még azt a hátrányt is feledtette, hogy kicsit már idős volt a szerephez. No, nem az első folytatáshoz, ahhoz pont illett, ám a gyártók a további részeknél kicsit bajban voltak, de a sminkesek és a számítógépes trükkök végül segítettek.

Harry Potter dúsgazdag milliomost csinált belőle, egycsapásra ő lett a leggazdagabb brit tinédzser, azóta pedig a legtehetősebb angolok közé is beverekedte magát, s bár vagyonát csak saccolják a szakértők, a 12, helyre rangsorolják. Nem csoda, hogy az iskolában rendkívül gyatrán teljesítő, pattanásos kamasszal elszaladt a ló, rákapott az italra, s csak az utóbbi években kezd helyrejönni. Pedig jó, ha összeszedi magát, még előtte az élet. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.