60 éve hunyt el JÁVOR PÁL

Augusztus 14-én 60 éve hunyt el JÁVOR PÁL színész

A legnépszerűbb hazai  férfisztárok egyike volt, különösen szerelmes hősszerepekben aratta sikereit. Ma is népszerű filmje A Noszty fiú esete Tóth Marival, a Hyppolit, a lakáj, a Dankó Pista és a Tanítónő. Akkoriban a magyar anyák jó része szerelmes volt bele, varázsos mosolya és erotikusan csábító tekintete mindenkit elbűvölt. Talán kevesen tudják, hogy ez utóbbinak titka nagymértékű rövidlátása volt, ha nem játszott, sokdioptriás, vastag szarukeretes szemüveget hordott.

De a később irigyelt sztár fiatalon olyan szegény volt, hogy szemüveget sem tudott venni, egy főpincér barátjától kérte kölcsön mindig, ha az étlapot akarta tanulmányozni. Mert szegényen is vendéglőbe járt, úriember volt kopott nadrágban is. A rendezők is szívesen foglalkoztatták énekes, mulatós szerepekben, s oly népszerű férfi volt, hogy egyetlen filmben merték “meghalasztani”, mint Dankó Pistát. Igazi fenegyerek volt, többször még verekedett is, persze mindig a nők miatt. (Kalendárium Press)

Az évfordulóra a Kalendárium Press webáruháza Bános Tibor kismonográfiáját kínálja, antikvár példányban.

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in halálozási évforduló, magyar évfordulók and tagged , . Bookmark the permalink.