70 éves GLORIA GAYNOR

Szeptember 7-én 70 éves GLORIA GAYNOR amerikai énekesnő

Az amerikai popdíva egy nagy család legkisebb gyermekeként született,  s  ahogy  cseperedett,  előbb  templomban,  majd  bárokban énekelt egészen  huszonéves koráig, amikor a diszkóhullám a világhírig repítette. Szép kritikákat kapott,  amikor sajátos stílusban,  de remekül adta elő a legendás  Four Tops egykori nótáját,  a Reach Out I’ll Be There-t,  s nagy feltűnést  keltett a Staying Alive című sikerlistás  dalával  is.  De  különösen  két száma  hódított  akkoriban;  a Never Can Say Goodbye és az I Will Survive, amely éppen négy évtizede, 1979-ben tucatnyi  országban  vezette  a  slágerlistát,  olyan dalt megelőzve mint a Bee Gees klasszikus remeke,  a Tragedy.

Az I Will Survive különben feminista himnusznak számított akkoriban,  és vették mint a  cukrot,  Gloria még platinalemezt is kapott érte. A dal máig nagyon népszerű, egy sor előadó feldolgozta már.  Gloria képességeit mutatja,  hogy ő  maga nem tűnt el a diszkózene divatjának múltával, s az irányában megnyilvánuló érdeklődést  pár éve azzal elégítette ki,  hogy megírta önéletrajzát.  Sok érdekes dolog kiderül belőle, például az, hogy az életében igencsak fontos szerepet játszottak a férfiak.  Ezt ő azzal magyarázza, hogy apa nélkül nőtt  fel,  de  bizonyára  azért más is közrejátszik abban,  hogy szívesen megosztja magányát a férfinem képviselőivel.  Akiket csak irigyelni lehetett, ismerve Gloria remek adottságait,  amelyekről mi,  magyarok is személyesen győződhettünk meg,  amikor 1994 októberében  nálunk  járt.

A férfiakkal kapcsolatban sok szellemes mondása ismert, például, hogy aszongya: “A pasik társaságában szinte kibírhatatlan az élet,  nélkülük  viszont elviselhetetlen”. (Kalendárium Press)

Említett önéletrajzi könyvét angol nyelven, teljes árú vagy antikvár példányban tudjuk beszerezni Önnek. Árajánlatunkat az alábbi címen kérhetik: kalendarium@kalendariumpress.hu

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in könnyűzenei, külföldi évfordulók, születésnap, zenei évfordulók-születésnapok and tagged . Bookmark the permalink.