55 éves GYULAY ZSOLT

Szeptember 12-én 55 éves GYULAY ZSOLT kajakozó

Állítólag 12 évesen fogott először lapátot a kezébe,  s az évek során az  egyik  legeredményesebb magyar kajakozó lett belőle.

Ha jól számolunk hat világbajnoki aranyérmet nyert,  ebből ötöt  a  legendás “aranynégyes” tagjaként,  de egyéni aranyat is őriz vitrinjében. Az olimpiai dobogó legtetejére kétszer állhatott fel,  mindkét aranyát Szöulban nyerte. Győzelmeivel  sporttörténelmet  írt,  mert ő lett az első magyar kajakos aki olimpián egyéniben és a négyes tagjaként is győzni tudott. Négy évre rá, a barcelonai ötkarikás játékokon két ezüstérmet szerzett,  de  éremgyűjteményét  négy-négy világbajnoki ezüst- és bronzérem,  továbbá tizenhét magyar bajnoki arany is gazdagítja.  1996-ban ugyan visszavonult,  s  egy  sportszergyártó cég pozsonyi irodájának igazgatója lett, de később ismét hajóba ült,  ám  a  sydney-i  olimpia már nem jött össze neki.

A népszerű Gyuzsó azonban máig nem szakadt el a sporttól, s mivel Testnevelési Egyetemet és Külkereskedelmi Főiskolát végzett,  utóbbin szakközgazdász diplomát szerzett,  sokoldalúan tudja kamatoztatni tudását és tapasztalatait. Egykori és mai sportvezetői és egyéb beosztásait nem lenne könnyű számbavenni, úgyhogy ezúttal legyen elég annyi, hogy ő Hungaroring elnök-vezérigazgatója. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in magyar évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.