50 éve született KEITH FLINT

Szeptember 17-én 50 éve született KEITH FLINT brit rockzenész

Az 1969-ben e napon született Keith a The Prodigy, napjaink – de még inkább a közelmúlt – egyik legkedveltebb alternatív dance-zenekarának tagja volt. A csapat népszerűségére jellemző, hogy lemezeik milliós példányszámban fogytak, a remek klippel megtámogatott Firestarter című számuk pedig a világ minden zenei tévécsatornáját elborította akkoriban.

A Prodigy első nagy sikere 1991-ben a Charly volt, de aztán beleuntak a samplerekkel és ketyerékkel pillanatok alatt előállítható átlagba, és valami újat kerestek. Ez lett az alternatív dance, amihez az ihletet a house és groove lemezekből, a hip-hopból merítették. A második, Music For The Jilted Generation című albumot hozsannázva fogadta a kritika, a  New Musical Express például “a Robocop és Beethoven ötvözeteként” üdvözölte őket. A lemez két héten belül bearanyozódott, több MTV Video-díjat nyert. A harmadik, Fat Of The Land című album azonban ezen is minden szempontból túl akart tenni, csak a fele lett megszokott zene, a többi “furcsa szemét”, aminek befogadáshoz keményen kell dolgozni.

Keith Flintet elsősorban hajviselete emelte messze az átlag fölé, a különleges hajszobrászatáról ismert úr virított már a New Musical Express és számos más zenei újság címlapján. Úgy nézett ki, Keith boldog ember, a Prodigy tavaly adott ki új lemezt, No Tourists címmel, s a zenei sikerek mellett a magánélete is úgy-ahogy rendben látszónak tűnt. Élvezte az életet, lelkes motoros volt, bemotorozta fél Európát, saját motoros csapata is volt. Ezért döbbentett meg mindenkit a hír, hogy idén márciusban az otthonában felakasztotta magát. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in könnyűzenei, külföldi évfordulók, születési évforduló, zenei évfordulók-születésnapok. Bookmark the permalink.