75 éve született BICSKEI BERTALAN

Szeptember 17-én 75 éve született BICSKEI BERTALAN labdarúgó, edző

Kiváló labdarúgó kapus volt, pályafutása alatt több csapatban is játszott, leghosszabb ideig a Honvéd kapuját őrizte, s egyszer a válogatottban is védett. Visszavonulása után a híres kölni iskolában szerzett edzői képesítést, s volt az ifjúsági válogatott szövetségi kapitánya, az utánpótlás válogatott edzője, a Honvéd trénere és 1989-ben, valamint 1998-2001 között a magyar válogatott szövetségi kapitánya. 2007-ben kinevezték a magyar edzőképzés vezetőjének, de nem sokáig bírta a honi sportvezetésben uralkodó állapotokat, s amint nyilvánosan is közzétett levelében megírta, a “hozzá nem értés és az arrogancia” üldözte el az MLSZ-ből.

Szépen becsomagolta a bőröndjét, és irány a nagyvilág. Edzőként bejárta a világot, dolgozott Dél-Koreában, Svájcban, Szaúd-Arábiában, Kínában, Egyiptomban és Malajziában, 2011-ben bekövetkezett halála előtt pedig a libériai válogatott szövetségi kapitánya volt.  De legnagyobb – és a szívének legkedvesebb – sikerét akkor érte el, amikor az ifjúsági válogatott szövetségi kapitányaként fiaival megnyerték az 1984-es Európa-bajnokságot. Régi szép idők. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in magyar évfordulók, születési évforduló. Bookmark the permalink.