75 éves NEMERE ISTVÁN

November 8-án 75 éves NEMERE ISTVÁN író

Lengyelországban tanult, s azóta is fordít lengyel műveket magyarra. Egyébként pedig a legtermékenyebb magyar szerzők egyike, nem is hihető, hogy össze tudja számolni könyveit, de biztosan hétszáz felett jár. Emellett rendszeresen megjelennek írásai a különböző lapokban és folyóiratokban is. Legjobb könyvei talán tudományos fantasztikus regényei, 1982-ben ő lett Európa legjobb sci-fi írója. De olvasottak bűnügyi történetei is, valamint a földönkívüli civilizációk létezését bizonyítani igyekvő írásai. Vagy féltucat álnéven romantikus, szerelmi regényeket is ír, valamint történelmi életrajzokat, és ki tudja számbavenni, hogy még mi mindent.

Egyébként egy kis vidéki tanyán él, percre beosztott napirend szerint, s egész napja az írás körül forog. Reggel fél hatkor kel, rövidke erdei séta után leül a számítógép elé, és pontban délig megszakítás nélkül dolgozik. Ebéd közben meghallgatja a Déli Krónikát, de 12 óra 20-kor már ismét a gép előtt ül, és pontban fél háromkor kel fel onnan. Akkor egy kis fizikai munkával kapcsolja ki az agyát, fát vág, füvet nyír. Pontban ötkor leül lapszemlézni, az átnézett újságokat szétvagdossa, és a cikkeket témák szerint csoportosítva dossziékba gyűjti. Van például egy iszlám-dossziéja, amelynek felhasználásával a szeptember 11-i terrortámadás után tíz nappal már megjelent könyve, a Támadás Amerika ellen. Este megnézi a híradókat, majd olvas tízik, akkor villanyoltás.

Ez megy az év minden napján, Karácsonykor és Szilveszterkor is. És száz évig akar élni. (Kalendárium Press)

Az író bármelyik új vagy antikvár könyvét jó eséllyel be tudjuk szerezni Önnek. Kérje árajánlatunkat az alábbi címen: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in magyar évfordulók, születésnap and tagged , . Bookmark the permalink.