65 éve született TONY THOMPSON

November 15-én 65 éve született TONY THOMPSON amerikai rockzenész

A Chic együttes dobosa a pop-rock műfajban a legkiválóbbak közé tartozott, bár nevét a nagyközönség nem ismerte, csak a szakmabéliek méltányolták erényeit. Pedig a Chic felbomlása után ő hozta a ritmust Madonna Like A Virgin és David Bowie Let’s Dance című albumán, valamint Robert Palmer Addicted To Love című legnagyobb slágerén.

Tony először pap akart lenni, véleményét akkor változtatta meg, amikor kilencévesen látta a Beatles híres fellépését az Ed Sullivan Show-ban. Első dobfelszerelését tinédzserként kapta, nem sokkal később csatlakozott egy formációhoz, amely számos névváltozás után – Big Apple Band, Orange Julius, The Boys, Allah & The Knife Wielding Punks – végül is a Chic név mellett kötött ki. Először rock and rollal kísérleteztek, de senki sem figyelt fel rájuk, így próbát tettek az akkoriban divatos diszkóval. A rocktörténet egyik legtökéletesebb ritmusszekciója és Nile Rodgers gitáros érdekes játéka, az I Want Your Love, a Good Times, a Le Freak, az Everybody Dance azonnal sztárrá tette őket, 1977 és 1979 között le sem tudták vakarni őket a listákról.

A nyolcvanas évek elejétől Thompson keresett session-zenészként folytatta, 1985-ben az emlékezetes Live Aid koncerten ő ült John Bonham utódaként a dobok mögé a Led Zeppelin fellépésekor. Tony 2003-ban rákbetegség következtében hunyt el. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in könnyűzenei, zenei évfordulók-születésnapok. Bookmark the permalink.