65 éves BRUCE HORNSBY

November 23-án 65 éves BRUCE HORNSBY amerikai énekes, zongorista

Ünnepeltünk a Range együttes élén is említésre méltó sikereket ért el, emellett 1990-től állandó póttagja volt a Jerry Garcia halála után jobblétre szenderült hippilegenda Grateful Dead együttesnek is.

Hornsby fiatal korában arról álmodozott, hogy profi kosárlabdázó lesz belőle, de aztán mégis a zongora mellett döntött. Komoly képzettséggel rendelkezik, hiszen elvégezte a világhírű Berklee főiskolát, majd Kaliforniába költözött, ahol bérmunkásként filmekhez írt zenét. Az áttörést 1986-os The Way It Is című lemeze hozta meg, erről a címadó dal listavezető lett, a Mandolin Rain pedig a negyedik helyen landolt, s leesett egy Grammy-díj is neki. A Range ezután még két lemezt hozott össze, majd Hornsby engedett a Grateful Dead csábításának, és beállt Brent Mydland billentyűs helyére.

“Mellékesen” olyan előadók lemezein is muzsikált, mint Bob Dylan, Robbie Robertson, Bonnie Raitt és a Squeeze, s szólólemezeket is készít. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in könnyűzenei, zenei évfordulók-születésnapok. Bookmark the permalink.