85 éves MARIO VARGAS LLOSA

Március 28-án 85 éves MARIO VARGAS LLOSA perui író

A város és a kutyák című regényével tűnt fel a hatvanas évek elején, s rögvest a legjobb latin-amerikai prózaírók között kezdték emlegetni a nevét. Az éppen ötven éve megjelent A zöld palota című könyvével azonban újabb bizonyítékát adta annak, hogy a kritikusok nem túloztak. Más művei mellett ez a két könyve is olvasható magyarul, csakúgy mint a Pantaleón és a hölgyvendégek, amelyből híres film is készült, továbbá a Halál az Andokban, a Háború a világ végén és az Édenkert a sarkon túl. Aktívan részt vesz a világirodalmi közéletben, volt a PEN Club elnöke, de politikusként is bemutatkozott, politikai mozgalmat alapított, sőt, Peru elnökjelöltje is volt. Pár éve hazánkban is köszönthettük; 2003-ban ő volt a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége, 2010-ben pedig ő kapta a Nobel-díjat. (Kalendárium Press)

Születésnapjára a Kalendárium Press webáruháza a Pantaleón és a hölgyvendégek című világsikerű regényt kínálja, antikvár példányban.

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap and tagged , . Bookmark the permalink.