20 éve hunyt el PERRY COMO

2021. május 12-én 20 éve hunyt el PERRY COMO amerikai énekes

Az amerikai könnyűzene egyik nagy egyénisége olasz származású volt, és ne, cáfolt rá a taljánokról elterjedt legendákra: nem elég, hogy behízelgő hangján érzelmes balladákat énekelt nagy átéléssel, de valóban fodrász volt fiatalkorában.

A muzikális figaró eleinte csak vendégeit szórakoztatta, a nagyvilág sokáig nem volt rá kíváncsi. Első nekifutását nem koronázta siker, szégyenszemre vissza kellett térnie az ollóhoz és a borotvához. Csak viszonylag későn lett sztár, első milliós példányszámot túllépő kislemezét 1945-ben énekelte fel, de az évtized végén már a rádióból is dőltek a slágerei. Kiválóan érezte meg a televízióban rejlő lehetőségeket, az elsők között lett önálló tévéműsora. Dalai közül a legismertebb a Catch A Falling Star és a Papa Loves Mambo. Fénykorában Frank Sinatra és Bing Crosby vetélytársának számított, lemez- és dollármilliomos volt.

A rock- és a beathullám azonban őt is elsöpörte, de visszakapaszkodott, a lágyabb dallamok kedvelőire és az idősebb korosztályra építette újabb karrierjét. 1994-ben három lemezen jelentek meg legnagyobb slágerei, s ennek eladási adatai miatt sem kellett szégyenkeznie. Sokan és gyakran viccelődtek stílusán, őt azonban ez nem zavarta különösebben. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in halálozási évforduló, könnyűzenei, külföldi évfordulók, zenei évfordulók-születésnapok. Bookmark the permalink.