50 éves HUSZÁRIK KATA

2021. szeptember 10-én 50 éves HUSZÁRIK KATA színésznő

A kiváló – sajnos már régen halott – filmrendező,  Huszárik Zoltán és  a remek színésznő, Nagy Anna lánya, így lett volna lehetősége hamar megismerkedni  szülei  foglalkozásával.  Édesanyja azonban tudatosan távol tartotta a színház és a film világától,  így Kata sokáig nem is érdeklődött iránta. Inkább a régészet és az ipar-művészet izgatta, s akkor figyelt fel a színjátszás szépségeire, amikor kényszerűségből végig kellett ülnie édesanyja egyik színházi próbáját. A  főiskola elvégzése után a Katona József Színház szerződtette, s rögtön bedobták a mélyvízbe, volt olyan évad, amikor nyolc bemutatóban szerepelt.

Tehetségével és szépségével sincs semmi baj, de mégis a hangja a leginkább magával ragadó,  nem csoda, hogy  keresett  szinkronszínésznő. Őt magát is láthattuk remek filmekben, például a Szambában és a Hippolytban. A színpadon is remekül megállja a helyét, pedig nagyon  izgulós  típus,  és színésznőtől  szokatlan módon rendkívül zavarja,  ha nézik,  hogy ezekután miért vállalt még televíziós műsorvezetést is,  arra maga sem tudja a választ.

De egyébként is félős ember; fél, hogy bakizik a színpadon, fél minden premiertől, de az autóvezetéssel már úgy-ahogy megbarátkozott. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in magyar évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.