50 éves FERRIS (Sören Bühler)

2021. szeptember 29-én 50 éves FERRIS (Sören Bühler) német rockzenész

A Scooter angolul robogót jelent, s azt is mindenki tudja, hogy a név egy világhírű német techno-csapatot takar. Harmincöt éve, 1986-ban kezdődött a dolog egy pincében, amikor egy punk-new wave stílusú, Celebrating The Nun nevű együttes alakult, és működött – nem túl nagy sikerrel, mert két visszhangtalan album után fel is oszlott. Aztán a három fiú újrakezdte, de már rave-et játszottak. És első számuk, a Hyper, Hyper rögvest óriási siker lett. A Scooter ezt követően módfelett népszerű lett, nem csak hazájában, Németországban, de Angliában és a kontinens többi országában is. A fiúk  zenei előéletüknek  köszönhetően  valóban zenélnek, és annyira bíztak zenéjükben, hogy a szinte “kötelező” táncosokat, díszleteket általában el is hagyták, pusztán muzsikájukkal vadították be a közönséget. A Scooter Magyarországot is jól ismeri, több alkalommal is játszottak kis hazánkban. Ferris 1998-ban távozott a bandából, de rosszul spekulált, mert szólókarrierjének beindítása azóta se sikerült.  Ha igaz, most a német vasutaknál dolgozik. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in könnyűzenei, külföldi évfordulók, születésnap, zenei évfordulók-születésnapok. Bookmark the permalink.