50 éves CHRISTINA APPLEGATE

2021. november 25-én 50 éves CHRISTINA APPLEGATE amerikai színésznő

Édesanyja valamikor népszerű énekesnő, színésznő volt, úgyhogy a kis Christina egy Los Angeles-i művészkolóniában nőtt fel, igencsak zavaros körülmények között. Szülei korán elváltak, s jellemző a helyzetre, hogy abban az iskolában, ahol Christina tanult, csak két osztálytársa nevelkedett teljes családban, csodálkoztak is rajtuk a többiek. A mama persze mindenhová vitte magával kislányát, aki első szerepét öthónapos korában “játszotta”, s azóta folyamatosan a pályán van.

Mozifilmjei közül a Kipurcant a bébicsősz, anyának egy szót se!, az Út a pokolba és az Édes kis semmiség emelkedik ki – amelyben a kritika szerint lemosta a vászonról Cameron Diazt -, messze leghíresebb szerepét azonban Kelly Bundy-ként alakította az Egy rém rendes család című, nálunk is nagyon népszerű tévésorozatban. Tizenhat éves volt, amikor az első részeket forgatták, és huszonhat, amikor abbahagyták, úgyhogy a nagy fegyelmet kívánó, rendszeres munka éppen a legkritikusabb korszakára, a felnőtté válás idejére esett, volt is baja vele a stábnak éppen elég. Neki pedig a sorozat okozott fejtörést, mert ugyan világhírnévhez segítette, ugyanakkor egy évtizeden át alakította benne a bugyuta, laza erkölcsű csitrit, ezért sokan azonosították szerepével.

Pedig Christina valójában igen ügyes és eszes teremtés, van például egy menő étterme, és a körömreszelésen kívül más is érdekli. Az AIDS-elleni küzdelem élharcosa és az állatvédők is soraikban tudhatják. Sajnos ma már ő maga is rászorul a gyámolításra, gyógyíthatatlan betegsége van, a sclerosis multiplex nemrég tolószékbe kényszerítette szegényt. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.