65 éves ÁBRAHÁM EDIT

2021. december 26-án 65 éves ÁBRAHÁM EDIT színésznő

Az idén ünnepli pályakezdésének négy évtizedes évfordulóját, hiszen 1981-ben kapta kézhez diplomáját, s az azóta eltelt években sok szép színpadi szerepnek örülhetett, egyebek mellett a kecskeméti Katona József Színházban és a József Attila Színházban tapsolhatott neki a közönség, de évekig szerepelt a szekszárdi Deutsche Büchne német nyelvű színházban is. Volt az Elveszett paradicsom című Sarkadi-darab Mirája, a Koldusopera Lucy-ja és Polly-ja, de játszott klasszikus drámákban is, például Shakespeare Sok hűhó semmiért és Rostand Cyrano de Bergerac című művében. A kamera előtt is kipróbálhatta magát, filmjei közül a Kettévált mennyezet és a Könnyű testi sértés a legismertebb.

Ám ilyen a modern szórakoztatóipar: országos ismertségét és népszerűségét a Barátok közt című tévésorozatnak köszönheti, amiben Berényi Klaudia bőrébe bújva hol kemény üzletasszonynak, hol gyönge nőnek mutatta magát. Ő maga is ilyen sokoldalú ember, s ez fényesen bebizonyosodott pár éve a Szombat esti láz című többrészes televíziós táncverseny során. Ő volt a produkció legkellemesebb meglepetése, bravúros teljesítménye lenyűgözte a nézőket és a zsűrit egyaránt, még arra is volt esélye, hogy táncpartnerével az egész versenyt megnyerje. Végül nem így történt, de mégis győzött, rajongótábora megsokszorozódott, s szexis megjelenésével férfiak százait bűvölte el, amint arról a neki címzett levelek tanúskodnak. S aminek legjobban örült: “Még a férjem figyelmét is felkeltettem, és fellobbantottam benne újra a tüzet” – nyilatkozta boldogan. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in magyar évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.