85 éves JACK NICHOLSON

2022. április 22-én 85 éves JACK NICHOLSON amerikai filmszínész

Hosszú és sikeres pályafutását olyan világsikerű filmek szegélyezik, mint az Öt könnyű darab, a Szelíd motorosok, a Kínai negyed, a Ragyogás, A postás mindig kétszer csenget és a Száll a kakukk fészkére, s alakításaiért már vagy tízszer jelölték Oscar-díjra, három aranyszobrocskát haza is vihetett. Ilyen tekintélyt parancsoló életút birtokában joggal várhatnánk, hogy kedves, jovális bácsika, aki már az emlékeit rendezgeti. De persze ennek éppen az ellenkezője igaz, Nicholson ma is tele van energiával, igazi életművész, mindent szeret, ami árt, kivált a nőket.

De legjobban persze filmezni szeret, s mivel még a milliomos sztárok közül is kirí gazdagságával, megtehetné, hogy fintorogva válogat a szerepajánlatok között, de ő annyira imád játszani, hogy általában igent mond minden felkérésekre, így olyan nagyszerű mozikban is láthattuk, mint A Prizzik becsülete, a Batman, az Egy becsületbeli ügy, a Farkas, a Lesz ez még így se, a Schmidt története és a Ki nevel a végén?

Kingkongphoto és www.celebrity-photos.com , Laurel Maryland, USA A forgatásokat is élvezi, s bizony nagyon nehezményezte,  hogy A postás mindig kétszer csenget híres-hírhedt jelenetét Jessica Lange-gal a rendező rögtön az első felvétel után elfogadta. Jack ugyanis teljesen beindult Jessicára, úgyhogy amint leállt a felvevőgép – saját elmondása szerint – bemutatták Bob Rafelsonnak, hogyan lehetne még tökéletesebb a beállítás… Egyébként is mindig történik vele valami, pár éve például az derült ki, hogy akit ő negyven évig az anyjának hitt, valójában a nagyanyja volt.  Akit pedig a nővérének tartott, valójában az anyja volt. (Kalendárium Press)

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.