55 éve hunyt el VIVIEN LEIGH

2022. július 8-án 55 éve hunyt el VIVIEN LEIGH angol színésznő

Ő alakította Scarlett O’Harát az Elfújta a szélben, s ahogy pályája leghíresebb szerepéhez jutott, az is filmre kívánkozna. A világsikerű regény megfilmesítési jogát megvásárló nagyhatalmú filmcézár, David Selznick ugyanis közel három évig kereste a megfelelő Scarlettet, de senkit nem talált alkalmasnak, pedig olyanok pályáztak a szerepre, mint Joan Crawford, Bette Davis és Carole Lombard, aki ráadásul a férfi főszereplő, Clark Gable barátnője volt.

A rendező, George Cukor megnézett minden számba jöhető színésznőt, a stáb tagjai pedig bejárták egész Amerikát, s még egyetlen kockát le nem forgattak, amikor a válogatásra már elköltöttek több mint félmillió dollárt. Már-már ott tartott a dolog, hogy meghiúsul az egész film, amikor Selznick testvére, Myron kézenfogva a producer elé vezetett egy akkor még teljesen ismeretlen angol színésznőt; nesze, te zseni, itt van neked Scarlett O’Hara.

Vivien azonban tulajdonképpen Laurence Oliviernek köszönhette a szerepet, a neves színész azért vitte el a Myronnal hivatalos vacsorára, mert tudta, hogy meg fogja hódítani az ő szívét is. Biztos volt a sikerben, hiszen Vivien őt is teljesen lenyűgözte, miatta hagyta el feleségét, gyerekeit, Laurence és Vivien legendásan viharos szerelme szintén film után kiállt. Hiszen idővel azt a lobogást is elfújta a szél, s a csodálatos színésznő végül idegileg teljesen összetörve, magányosan hunyt el. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in halálozási évforduló, külföldi évfordulók. Bookmark the permalink.