50 éve hunyt el GÓZON GYULA

2022. október 8-án 50 éve hunyt el GÓZON GYULA színész

Nagy Endre legendás kabaréjában kezdte pályafutását, majd kipróbálta magát az operettben is, s ott is nagy sikert aratott. Így azután felváltva, hol komikus, hol énekes volt, s játékával oly elismerést szerzett, hogy Muskátli Kabaré néven saját színházat is alapított. Leszerződtetett egy csodás primadonnát, s Berky Lili nemcsak a direktor szívét hódította meg, de a férfiemberét is, aki azután feleségül is vette.

Gózon midőn komoly, családos ember lett, idejét látta annak, hogy végre megkomolyodjék. Otthagyta a könnyed sikert, s népszerűsége csúcsán prózai színésznek állt, de új szerepkörében is hallatlan népszerű lett. Sikerében nagy része volt szerencsés alkatának, s annak, hogy a magánéletben is szimpatikus ember volt, s ez “átjött” még a filmszalagon is. “Gózon Gyulára mindig valami mackósság volt jellemző – írták róla -, de nem a kerítés- és deszkadöntögető medveség, hanem a gyermekmesék mackó bája. Mennyi szerepében láthattuk mackósan zsörtölődni, zsémbesen brummogni…, de menten lehetett tudni, nehéz dolog neki igazi haragot mutatni. Puha és szeretetre való szív ez, rosszul áll hozzá a mérgesség.” (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in halálozási évforduló, magyar évfordulók. Bookmark the permalink.