55 éves JULIA ROBERTS

2022. október 28-án 55 éves JULIA ROBERTS Oscar-díjas amerikai színésznő

Nem volt nehéz a színészi pályára kerülnie, hiszen szülei saját színiiskolát működtettek, s a gyerekek persze ott tanultak. Eric és Julia végül színész is lett, előbb Eric vált sztárrá, majd követte húga, Julia is. Aki a Micsoda nő című filmben aratta első sikerét, és Richard Gere partnereként szinte berobbant a hollywoodi élvonalba.

Egyébként éppen akkoriban bomlott fel Richard Gere és Cindy Crawford házassága, s a jóképű sztár filmbéli partnere karjaiban kereste a vígaszt. A viszonynak azonban hamar vége szakadt, és Julia sokáig nem találta a magánéleti boldogságot. Pechsorozata már-már legendaszámba ment Hollywoodban, sok hírességgel járt együtt, de kapcsolatai mindig kínos véget értek. Hogy mást ne mondjunk, Kiefer Sutherland közvetlenül a szertartás előtt mondta vissza az esküvőt, miként csúfos kudarcnak bizonyult a hosszúcombú, nagyszájú szépség rövid házassága a feltűnően csúf country-énekes Lyle Lovett-tel.

Színésznői karrierje azonban némiképp vígasztalta, a Micsoda nő után megcsinálta a film folytatását, az Oltári nőt, és egyéb nagysikerű mozikban is játszott, többek között az Erin Brockovich, zűrös természet – amelyért Oscar-díjat kapott -, A mexikói, az Amerika kedvencei, az Egy veszedelmes elme vallomásai, a Mona Lisa mosolya, az Ocean’s Twelve – Eggyel nő a tét és az Ízek, imák, szerelmek című filmje lett siker.

És úgy tűnik, szívügyekben is rendeződött a helyzete, éppen két évtizede ment feleségül Daniel Moder operatőrhöz, három gyereket szült, egy ikerpárt, és már a legkisebb harmadik is tizenöt éves. (Kalendárium Press)

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.