60 éves DEMI MOORE

2022. november 11-én 60 éves DEMI MOORE amerikai színésznő

Demi Guynes a leánykori neve, apja egy hirdetésszervezéssel foglalkozó ügynök, s ritka erőszakos ember volt. Az anyja karjaiba sem menekülhetett előle, mert a mama általában alkoholelvonó kúrán gyógyulgatott. Nem csoda, hogy a kis Demi is hamar rákapott a drogokra, s amint legálisan tehette, meztelenül mutogatta magát a lapoknak.

Színésznői karrierjének megkezdését nehezítette, hogy első filmje előtt elvonókúrára kötelezték, de ő végül nem a szerepet, hanem a drogot választotta. Aztán a nyolcvanas évek közepén mégiscsak bekerült a filmvilágba, s furcsa módon jót tett neki, hogy egy forgatáson találkozott élete nagy szerelmével, az akkoriban szintén züllött színészként ismert Bruce Willis-szel. Ezután hamar leszokott a kábítószerről és az alkoholról – állítólag azóta is tiszta -, s elindult a világhírnév felé vezető úton.

Ezt a Ghost című film hozta meg neki, amelyet 1990-ben forgatott, s világsztár lett általa. Azóta igazi csillag, világsikerű filmek főszereplője, amelyek közül nálunk is sok népszerű, például az Egy becsületbeli ügy, a Tisztességtelen ajánlat, a Zaklatás, az Eszelős szívatás, a Sztriptíz, A skarlát betű, a G.I. Jane, az Agyament Harry és a Charlie angyalai: Teljes gázzal.

A három közös gyerek dacára elvált Bruce Willistől, de azt persze sejteni lehetett, hogy nem marad sokáig egyedül. Az azért némi meglepetést keltett, hogy Ashton Kutcher nevű ifjú kollégájába habarodott bele, aki tizenhat évvel fiatalabb nála, bár ők is elváltak már majdnem egy évtizede. Hogy most kivel van, van-e valakivel, azt nem tudjuk. (Kalendárium Press)

Ha megteheti, kérjük támogatását! Köszönjük!

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.