110 éve született CARLO PONTI

2022. december 11-én 110 éve született CARLO PONTI olasz filmproducer

Élettörténetének érdekesebb fejezete 1950-ben kezdődött, amikor a római szépségkirálynő választáson felfigyelt az első udvarhölgyre, a 16 éves Sofia Scicolonéra. Az akkor már meglett férfi, menő ügyvéd és kezdő producer az irodájába kérette a lányt, és azonnal beleszeretett. Csodálatát filmszereppel is kifejezte, Sofia csakhamar nevet változtatott, és Sophia Loren néven általános népszerűséget szerzett.

Ám ahogy nőtt Sophia hírneve, úgy lett egyre kínosabb kapcsolata felfedezőjével, Ponti ugyanis nem csak idősebb volt nála több mint két évtizeddel, de ráadásul nős ember is két kisgyerekkel, s ezt a mélyen katolikus Itáliában nem nézte jó szemmel a közvélemény. Az egyre súlyosbodó botrányok elől a pár Amerikába menekült, de ott meg az történt, hogy a szépséges színésznő belehabarodott kollégájába, a sármos Cary Grantbe. Viszont időközben Mexikóban kimondták Carlo Ponti válását, Sophia erre szakított Cary Granttel, és hozzáment feleségül. Olaszországban viszont az egyház kiátkozta az ifjú párt, Pontit bigámiával is megvádolták. Öt év együttélés után szét is mentek, ám négy év múlva újra összekötötték az életüket, úgyhogy a pár 1966-ban ismét férj és feleség lett, s ez Ponti haláláig így is maradt.

Az előző kettő mellé, Sophia is szült két gyereket a filmgyártásban az évek során nagy tekintélyt szerzett producernek, aki kiemelt figyelmet érdemelt nálunk, hiszen köztudott, hogy egyik fia, az ifjabb Carlo Ponti magyar lányt vett feleségül, úgyhogy két unokájának ereiben magyar vér is csörgedezik. (Kalendárium Press)

This entry was posted in külföldi évfordulók, születési évforduló. Bookmark the permalink.