20 éve hunyt el SCHÜTZ ILA

2022. december 11-én 20 éve hunyt el SCHÜTZ ILA színésznő

A népszerű művésznő sajnos már nem ünnepelhet, pedig szívesen köszöntenénk e jeles napon, lévén kiváló tehetségű, nagyszerű művész. Csak emlékeztetőül: a Madách Színházban olyan darabokban csillogott, mint a Három nővér, A bolond lány, a Bernarda Alba háza, a Liliomfi és különösen a Jövőre veled ugyanitt, amelyben Sztankay István partnereként nyújtott kimagasló teljesítményt. Filmezett is, s csak hogy utolsó felejthetetlen alakítását említsük; a Valami Amerika című filmben egészen elragadó volt.

Magánéletéről keveset tudott a nagyközönség, azt hihettük, csöndesen, nagyobb problémák nélkül él, de ez bizony nem így volt. Első házassága a szintén ismert színésszel, a végén elborult elmével meghalt Dégi Istvánnal hónapok alatt felbomlott, pedig gyermekük is született. Később második férjével megtalálni vélte a boldogságot, ám a férfi öngyilkos lett, s akkor a színésznő összeomlott. Követni akarta szerelmét a halálba, de akkor még sikerült megmenteni. A kórházi kezelések nyomán úgy tűnt, összeszedte magát, fegyelmezetten végezte a munkáját, a színházban sem látta senki, milyen nagy a baj. Jellemző, hogy még rendszeres színpadi partnerének, Sztankay Istvánnak sem tűnt fel semmi, pedig ők olyan szoros kapcsolatban álltak, hogy sokan azt hitték, az életben is férj-feleség.

Így érkezett el az a 2002 decemberi csúnya nap, amikor a Jászai-díjas színművészt holtan találták lakása fürdőkádjában. Először szívrohamra gyanakodtak, de valójában öngyilkos lett, ám ezt kegyeleti okokból ne firtassuk tovább. Éljen emlékezetünkben a kedves, mosolygós Süci. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in halálozási évforduló, magyar évfordulók. Bookmark the permalink.