80 éves MOÓR MARIANNA

2023. február 5-én 80 éves MOÓR MARIANNA színésznő

Kivételes művészi képességeiről híres művésznő, akit pár éve még több darabban is csodálhattunk. Az előadás végén, taps közben persze nem is gondolt rá a néző, hogy másként is alakulhatott volna élete, ám a megérdemelt ünneplést besöprő művésznőnek nagyon is eszébe jut.

Úgy négy évtizeddel ezelőtt ugyanis az egyik nap zuhanyozás közben kis csomót fedezett fel a mellében, és dicséretes módon azonnal orvoshoz fordult. Még időben, így a rosszindulatú daganatot tökéletesen sikerült kioperálni, és az azt követő kemoterápiás kezelés is sikeres lett, hangosan bizonyította ezt az esténként később is felcsattanó taps. És nem lehet eléggé megköszönni neki, hogy nem tartotta titokban betegségét, sőt, gyógyulásának példáját állítja sorstársai elé, hogy igenis le lehet győzni a végzetesnek hitt kórt, több rákellenes felvilágosító kampányban vállalt szerepet azóta.

Jellemző különben, hogy az eredetileg egy éves időtartamra tervezett kemoterápiás kezelést intenzívebbre könyörögte, hogy az őszi színházi évadkezdésre már túl legyen rajta, ami pedig művészi elkötelezettségét mutatja, de ez látszik a Sodrásban, a Lila ákác, A Pendragon legenda és az Árvácska című filmben nyújtott remek alakításain is. Egy valamit képtelenség elhinni róla: hogy a Kossuth-díjas csodás színésznőnek már az unokája is meglett ember. (Kalendárium Press)

This entry was posted in magyar évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.