55 éves LUCY LAWLESS

2023. március 29-én 55 éves LUCY LAWLESS új-zélandi színésznő

A magyar képernyőkre is eljutott Xena című filmsorozat címszereplőjeként ismert, s a vad amazon szerepe igazán illik hozzá. Lucille ugyanis az életben sem ijed meg az árnyékától, alighogy nagykorú lett, már Európában utazgatott egyedül, majd visszatért a Föld túlsó felére, és Ausztráliában beállt az aranybányászok közé. De nem ápolónőnek vagy konyhalánynak, felvette a cserzett bőrű férfiakkal a versenyt, velük együtt csákányozott és akkora dömpereket vezetett, hogy nálunk tán jogosítványt sem adnának hozzá. A kemény fizikai munka mellett a szórakozásra is jutott ideje, húszévesen férjhez ment – azóta hívják Lawlessnek, eredetileg Ryan a neve -, gyereket szült, majd hogy fiatalkori álmát valóra váltsa, bekopott munkáért a tévéstúdiókba.

Nem járt hiába, hamarosan megkapta első szerepét egy tévésorozatban, s felfigyelt rá egy neves rendező, aki elcsábította, s miután Lucy elvált a férjétől, elvette feleségül. Mellesleg pedig rábízta éppen induló kalandfilmsorozatának főszerepét, s Lucy a Xena révén világszerte népszerűséget szerzett. Köszönhetően természetesen annak is, hogy “a női terminátor” a sorozatban igencsak szexis jelmezekben kalandozott, úgyhogy sokan egyetértettek férje és felfedezője választásával. Akinek aztán szült két gyereket, tehát a ma is nagyon vonzó színésznő háromgyermekes családanya, igaz, már mindhárom gyerek felnőtt ember.

De a kora a legkevésbé sem látszik rajta, viselkedésén meg pláne; hiszen szenvedélyes lovas – volt is egy súlyos balesete -, képzett kung-fu harcművész, és profi módon forgatja a kardot. Ám kisportolt teste érzékeny lelket takar, szereti a dzsesszt, és szenvedélyes operarajongó. (Kalendárium Press)

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.