85 éves MARINA VLADY

2023. május 10-én 85 éves MARINA VLADY francia színésznő

A hatvanas-hetvenes években sokszor szerepelt a lapok címoldalain, egyrészt mert olyan remek filmekben nyújtott kimagasló alakítást, mint a Körbe-körbe, A boszorkány és A hét főbűn, másrészt pedig, mert ő volt a felesége a legendás orosz kobzosnak, Vlagyimir Viszockijnak, s viharos szerelmük – némi politikai felhangja miatt is – nem nélkülözte a botrányos epizódokat.

Tudni kell, hogy a zseniális orosz színész-énekes súlyos alkoholista volt, s ez meghatározta kapcsolatát Marinával is, akinek még a kölnijét is megitta – amint arról a színésznő Szerelmem, Viszockij című, magyarul is olvasható könyvében beszámolt. Tőle tudjuk azt is, hogy az önpusztító zseni miként próbált megküzdeni a vodkával, Espéralt ültettetett be például a bőre alá, de amikor már nem bírta ital nélkül, igazi orosz virtussal késsel egyszerűen kivágta a saját húsából.

Nem volt könnyű az élet mellette, hisz gondoljuk meg, hogy Marina hosszú évek óta már a dohányzást is abbahagyta. Akkoriban gyakran járt Kelet-Európában, magyar filmekben még játszott is, forgatott Makk Károllyal és Mészáros Mártával, s Jancsó Miklós magyar-francia koprodukcióban készült Sirokkó című alkotásának is szereplője volt. Önpusztító férje korai halála nagyon megviselte, a munkába menekült, és ma is dolgozik hébe-hóba, igaz, inkább színpadi vagy stúdiószerepeket szereti, filmet több mint egy évtizede nem forgatott. De alaposan megválogatja, mit vállal el, ezért is volt nagy megtiszteltetés, amikor pár éve Budapesten a Korona Pódiumon lépett fel. Viszockij különben a harmadik férje volt, első két házasságában három gyereket szült. (Kalendárium Press)

Ha tetszik, amit csinálunk, szerény hozzájárulásával segítsen lehetővé tenni, hogy folytathassuk. Köszönjük, ha támogat bennünket!

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.