20 éve hunyt el CSERHÁTI ZSUZSA

2023. július 23-án 20 éve hunyt el CSERHÁTI ZSUZSA énekesnő

cserhati_zsuzsa_jpg2.jpgAz egyik legnagyobb hangú énekesnőnknek egyben az egyik leghányatottabb sors jutott. Édesanyja három gyereket nevelt egyedül, Zsuzsa már tizennégy éves kora óta dolgozott, miközben szakiskolába járt, már kifutólányként dolgozott. Órás-ékszerész szakmát tanult, majd a Divatcsarnokban dolgozott, s meg sem fordult a fejében, hogy énekesnő legyen, annak ellenére, hogy fiatalon kórusban énekelt, és még balettozott is.

Aztán a Ki mit tud? több fordulóján is túljutott, s bár a tévébe már nem került be, pályát módosított, hét év után otthagyta az állását, és a Rangers együttes énekesnője lett. Karrierje 1972-ben kezdődött, amikor elsöprő sikert aratott a Táncdalfesztiválon. A hetvenes évtized során sikert sikerre halmozott, a Kicsi gyere velem rózsát szedni, a Boldogság gyere haza és az Árva fiú című dalt az egész ország dúdolta. Aztán függöny, a betegség miatt meghízott és meghasonlott énekesnő eltűnt a nyilvánosság elől, az éjszakában, bárokban, a Moulin Rouge-ban dolgozott.

cserhati_zsuzsa.jpgA második felvonás 1996-tól datálódik: a megedződött, lefogyott, elképesztő hangú énekesnő  a Hamu és gyémánt című lemezzel tért vissza, illetve Charlie koncertjén ismét 16 ezer ember előtt lépett fel. És megint szaladt a szekér: 1996-ban az év énekesnője lett, két Arany Zsiráf-díjat kapott, kitüntették a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztjével, minden kiadott albuma aranylemez lett, koncertjei telt házakat vonzottak.

Ám valami csak nem stimmelt, depresszióba esett, ezért 2003-ban bekövetkezett halála körülményei körül sok mendemonda kapott szárnyra. Az orvosok azonban azt közölték, hogy a csodálatos énekesnő természetes halállal halt meg. (Kalendárium Press)

This entry was posted in halálozási évforduló, könnyűzenei, magyar évfordulók, zenei évfordulók-születésnapok. Bookmark the permalink.