70éves HULK HOGAN

2023. augusztus 11-én 70 éves HULK HOGAN amerikai pankrátor és színész

A nálunk pankrációnak hívott profi birkózás egyik leghíresebb képviselője a sokkal békésebben hangzó Terrence Gene Bollea néven született, és gimnáziumi évei alatt kezdte gyúrni a testét. Izmainak kidolgozása közepette sem feledkezett meg azonban elméjének pallérozásáról, közgazdasági egyetemi tanulmányokat folytatott, ám húszévesen mégis profi birkózónak állt Kaliforniában.

Viharos gyorsasággal jutott a csúcsra – bár a sajátos “sportot” kevésbé ismerőknek mindenképpen fel kell hívni a figyelmét arra, hogy a pankrátorok küzdelme sokkal inkább pontosan megkoreografált showműsor, semmint valódi versengés. Akárhogyan is, az időközben Hulk Hogan művésznevet felvett izompacsirta profi világbajnok lett, sőt, bevette Hollywoodot is.

A Rocky című film harmadik részében játszott először, s azóta tucatnyi filmben láthattuk, nálunk is ismert közülük a Külvárosi kommandó, az Óvóbácsi, a Titkosügynökök klubja, az Akit vasgolyónak hívtak, az Ördögök szigete és a Kincs, ami van. A ring félelmetes bajnoka a magánéletben békés polgárember, aranyszíve van, számos jótékonysági alapítvány munkáját segíti.

S mint már említettük, tanult ember is, úgyhogy újabban a politikusi karrierről álmodozik, nem mintha az ész feltétele lenne a politikai pályának – legalábbis arrafelé! És van is esélye, amikor egykori ringbéli ellenfele, Jesse Ventura Minnesota állam kormányzója lett, Hogan feldúltan nyilatkozott terveiről: “Ha ez az üresfejű hústorony kormányzó lehet, én minimum a Fehér Házat célzom meg.” (Kalendárium Press)

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.