90 éves TOM SKERRITT

2023. augusztus 25-én 90 éves TOM SKERRITT amerikai színész

Jellegzetes bajuszával közel százötven mozifilm vagy tévésorozat szereplője volt – bár ez persze nem teljesen igaz. No, nem a számmal van a baj, hanem a bajusszal, néhány – de tényleg csak egy pár – film kedvéért ugyanis kénytelen volt megválni ékességétől. Példának okáért nem volt bajusza a Carla új élete című filmben, amelyben egy értelmi fogyatékos lány apját alakította – remekül.

Számos filmje közül nehéz néhányat kiemelni, de A nyolcadik utas: a Halál, A holtsáv, az Acélmagnóliák, a Poison Ivy és a Kopogó szellem mindenképpen a leghíresebbek közé tartozik, sorozatai közül pedig a Bonanza, a Top Gun és a Homályzóna emlékezetes.

Mindehhez képest fiatalon nem akart színész lenni, édesapja menő üzletember volt, ő pedig az ő példáját szándékozott követni. Ám tanulmányi eredményei nem voltak valami fényesek, a Kaliforniai Egyetemet kisebb nehézségek árán tudta csak elvégezni, ezért inkább valami könnyebb elfoglaltságot keresett. Nehezen talált rá, első filmje forgatásakor már majdnem harminc éves volt, igaz, később behozta a lemaradást.

És persze pénzkereset dolgában is lepipálta az apukáját, noha nem tartozott a legmagasabb gázsival rendelkező sztárok közé, ám sokat dolgozott, és így sokat is keresett. Három háza van, az egyik a kies Lopez-szigeten, ahol a már elhunyt Paul Allen, a Microsoft milliárdos társtulajdonosa volt az egyik szomszédja. (Kalendárium Press) 

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.