75 éves SÁFÁR ANIKÓ

2023. szeptember 3-án 75 éves SÁFÁR ANIKÓ színésznő

Nehéz  elhinni,  de ő maga mesélte,  hogy fiatalon kimondottan csúnya volt; vézna, lapos mellű, gülüszemű, lapátfogú lány,  akitől szinte menekültek a fiúk.  Sokáig nem is álmodott színésznői karrierről, szüleitől is inkább a munka becsületének fontosságát hallotta, édesapja cipész, édesanyja pedig bőrdíszműves volt.

Akárhogyan is, az egykori rút kiskacsa idővel alaposan kifejlődte magát,  a hetvenes években ő volt a hazai film szexbombája, akinek szemrevaló idomai sok filmben előbukkantak. Gyakran foglalkoztatta Jancsó Miklós, és rendszeresen szerepelt a Rajnai-féle tévés fantáziafilmekben. Akkoriban a Mafilm társulatának tagja volt, de azért színpadon is láthattuk, bár igaz ami igaz, főszerepeket sosem kapott. Azután meg különösen nem, hogy 1988-ban a nagyhatalmú politikus,  Berecz János felesége lett – a szakma talán így akarta bizonyítani, hogy nem lehet befolyásolni.

Berecz János különben a harmadik férje volt,  először egy tanár, majd egy operatőr felesége volt, harmadik házasságába pedig egy lányt vitt Berecz János két fia és egy lánya  mellé. S bár házasságkötésükkor nem sokan jósoltak hosszú éveket nekik, Berecz János tavalyi halálig boldogan éltek. (Kalendárium Press)

This entry was posted in magyar évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.