75 éves KINCSES VERONIKA

2023. szeptember 8-án 75 éves KINCSES VERONIKA operaénekesnő

Amint kézhez kapta diplomáját a Zeneművészeti Főiskolán,  azonnal az Állami Operaház magánénekese lett, de rá egy évre már ismét tanult;  ezúttal Rómában a híres Accademia di Santa Ceciliában.  Hazatérése után főszerepek várták, sikereit sorolni lehetne napestig.  A külföldi közönséget is meghódította, bejárta a fél világot, a New York Times ódákat zengett róla.

Itthoni népszerűségéhez az is hozzájárult, hogy rendkívül rokonszenves ember, állandóan mosolyog, s éneklés közben is látni rajta, hogy élvezi amit csinál. Egyébként sok mindent csinál, nem csak operákban énekel, de szívesen  ad koncerteket is. Énekelt már magyar nótát és táncdalt, s már több szólólemeze is megjelent. Pár éve pedig operaházi önálló estjén Verdi-, Puccini- és Mozart-áriák mellett A padlásból is énekelt részleteket. Maga a musical is a kedvence, de azért is kedveli, mert gyermekkori jó barátja a szerzője, Presser Gábor,  akivel egy zenei gimnáziumba jártak, és ugyanannál az énektanárnál tanultak énekelni.

A férje is jeles zenész volt, a 2016-ban elhunyt Vajda József Liszt-díjas fagottos. Nem csoda hát, hogy gyermekük, Gergő is muzsikus lett, ő klarinétozik és komponál. A nagyszerű énekesnő mentes mindennemű sztárallűrtől, a magánéletben ugyanolyan, mint egy átlag magyar háziasszony. Illetve mégsem; mert krumplis tésztájának nemigen akad párja. (Kalendárium Press)

This entry was posted in classical music, magyar évfordulók, születésnap, zenei évfordulók-születésnapok. Bookmark the permalink.