5 éve hunyt el KULCSÁR GYŐZŐ

2023. szeptember 19-én 5 éve hunyt el KULCSÁR GYŐZŐ vívó

A vívás a legsikeresebb honi sportágaink egyike, onnan kitűnni nem könnyű. Kulcsár Győzőnek sikerült, ehhez kellett négy olimpiai és három világbajnoki aranyérem, egyéb sikereinek összeszámolásához nem is érdemes hozzáfogni. Tegyük hozzá, hogy nem a nálunk hagyományosan sikeres fegyvernemben, kardban aratta győzelmeit, hanem párbajtőrben, amelynek máig ő az egyik legeredményesebb képviselője világviszonylatban is.

Visszavonulása után is folytatta sikereit, de már mint szakvezető és edző. Volt a Magyar Vívó Szövetség főtitkára és a magyar válogatott szövetségi kapitánya is. Határainkon túl is öregbítette a magyar vívósport hírnevét, éveken át élt Itáliában, ahol annak az olasz férfi párbajtőrcsapatnak volt az edzője, amely megnyerte a sydney-i olimpiát. A Pro Vercelli egyesület edzőjeként az ő tanítványa volt az olimpiai és háromszoros világbajnok Maurizio Randazzo, úgyhogy a talján sportbarátok is jó szívvel emlékeznek rá.

Hazatérése után teljes szívvel vetette bele magát a munkába idehaza is, elég ha csak annyit jegyzünk meg, hogy ő irányította Nagy Tímea háromgyermekes anyuka felkészülését, aki két olimpiai aranyérmet nyert. De ha Kulcsár Győző megdícsérte valamiért, beírta a naptárba, és évente megünnepelte.  (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in halálozási évforduló, magyar évfordulók. Bookmark the permalink.