80 éves JULIO IGLESIAS

2023. szeptember 23-án 80 éves JULIO IGLESIAS spanyol énekes

A spanyol nyelvterület zenéjének egyik legfényesebb csillagát 55 éve, 1968-ban fedezték fel, amikor  a benidormi dalfesztiválon La Vida Sigue Igual című dalával első helyezést ért el. Pályája ettől kezdve meredeken ívelt felfelé: fesztiválgyőzelmek, világslágerek – például a Manuela, a Begin The Beguine és az El Amor – jelezték mind nagyobb népszerűségét, s csakhamar már együtt emlegették a szórakoztatóipar olyan csillagaival, mint Frank Sinatra, Tom Jones vagy Engelbert Humperdinck.

Népszerűségéhez – kivált a nők körében – nagyban hozzájárult személyes varázsa; fénykorában sokak szerint ő volt a “latin szerető” megtestesítője, igazi szívtipró. Pedig a valóság talán egészen más, de az imázst őrizni kell. Iglesiast a hazai zenerajongók, a magyar nők is személyesen ismerhetik, hiszen hazánkban is fellépett. Budapesti interjújában akkor elmondta, hogy a magyar könnyűzenét nem nagyon ismeri, a magyar  sportot viszont annál inkább. Érdeklődése persze nem véletlen, hiszen énekesi karrierje előtt, fiatalon a Real Madrid csikócsapatának kapusa volt. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, illetve a naptárszolgáltatás megrendeléséhez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

 

 

This entry was posted in könnyűzenei, külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.