80 éves BRIAN HYLAND

2023. november 12-én 80 éves BRIAN HYLAND amerikai énekes

A derék férfiú a rock and roll úgynevezett második csapásán haladt – ez annyit jelent, hogy kissé lemaradt az első nemzedéktől, de a hatvanas évek elején még számára is termett babér. Első együttesét még tizenkét éves korában szervezte, s még tizenöt is alig múlt, amikor lemezre vehette az Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polka Dot Bikini című, egyebek között Szandi által is énekelt számot, amelyet sikerült feltornásznia a toplista élére. A hatvanas években különben 21 slágerlistás nótát termelt, egyebek között a Sealed With A Kiss című dalt. Az évtized végén eltűnt, de a hetvenes években még képes volt beleerősíteni, a Del Shannon által menedzselt Gipsy Woman című dalával. Amivel aztán el is lőtte minden puskaporát és bár nem hagyta abba teljesen az éneklést, kevés figyelemre méltatták korábbi rajongói. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

 

This entry was posted in könnyűzenei, külföldi évfordulók, születésnap, zenei évfordulók-születésnapok. Bookmark the permalink.