30 éve hunyt el LUCIA POPP

2023. november 16-án 30 éve hunyt el LUCIA POPP szlovák operaénekesnő

A pozsonyi operaházban debütált Mozart Varázsfuvolájának Éj királynőjeként. 1963-ban Herbert von Karajan a bécsi Állami Operaházhoz szerződtette, amelynek haláláig tagja maradt. Ugyancsak 1963-ban lépett fel először későbbi kedvenc helyén, Salzburgban, s szintén a Varázsfuvolában. Ezután énekelt a világ csaknem minden nagy operaszínpadán – a londoni Covent Gardenben, Hamburgban, a milánói Scalában, Kölnben, Párizsban, Münchenben és a New York-i Metropolitanban.

A legkiválóbb lírai szopránok egyike volt, legnagyobb sikerei közé tartozott Beethoven Fideliójának Marzellina szerepe, három Mozart opera – a Varázsfuvola Éj királynője, a Szöktetés Constanzája és a Figaro házasságának Susannája -, de mindenekelőtt Richard Strauss Rózsalovagjának Sophie-ja. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

 

This entry was posted in classical music, halálozási évforduló, külföldi évfordulók, zenei évfordulók-születésnapok. Bookmark the permalink.