65 éves MARY ELIZABETH MASTRANTONIO

2023. november 17-én 65 éves MARY ELIZABETH MASTRANTONIO amerikai színésznő

Egy gyári munkás hat gyermekének egyikeként nőtt fel tisztes szegénységben, egyetlen esélye volt a kitörésre, csodálatos hangja. Ezért operaénekesnőnek készült, de idővel rájött, hogy sokkal több színésznőre van szükség, mint operaénekesre, ezért a film felé tájékozódott. Ügyesen kombinált, mert Hollywood egyik legsikeresebb rendezője, Martin Scorsese figyelt fel rá, és indította be a karrierjét. Brian De  Palma pedig úgy okoskodott: ha Scorsese fantáziát lát a lányban, ő sem foghat nagyon mellé vele, ezért leszerződtette A sebhelyesarcú című filmjébe.

Scorsese sem felejtette el, A pénz színe című filmjében őt adta Paul Newman és Tom Cruise mellé, s a hosszú nevű színésznő derekasan helytállt, alakításáért még Oscar-díjra is jelölték. Ezzel végleg befutott, s azóta számos nagyszerű filmben szerepelt, például a Robin Hood, a tolvajok fejedelme vagy a Fehér sivatag című moziban. Kiemelésre kívánkozik Szorul a hurok című filmje, mert a forgatáson egymásba szerettek a rendezővel, Pat O’Connorral, csakhamar összeházasodtak, s született két gyerekük.

Mint említettük, Mary nagy családban nőtt fel, és gyerekei születése óta neki is a szerettei a legfontosabbak, s bár természetesen szívesen filmezik, de a munka nem mehet a családi boldogság rovására. Gondos anya, hogy gyerekeinek megfelelő fejlődést biztosítson, rávette a férjét, hogy Londonba költözzenek, ami azért sem volt nehéz, mert Pat pedig Írországból való. Mary a londoni színpadokon is bizonyított, a West End-en több darab sikeréhez járult hozzá. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.