65 éves NYERTES ZSUZSA

2023. december 14-én 65 éves NYERTES ZSUZSA színésznő

A szőke színésznő élő ellenpéldája a bugyuta vicceknek, hiszen nem csak szép, de okos is, nem csoda, hogy fiatalon orvosnak készült. De nem vették fel, így előbb ápolónő volt a MÁV-kórházban, majd napközis tanárnő egy csepeli iskolában. Onnan került be a Színművészeti Főiskolára – elsőre -, s friss diplomával a kezében a Vidám Színpad szerződtette.

Ahol olyan népszerű darabokban parádézott, mint a Van, aki forrón szereti és A kaktusz virága, legnagyobb sikerét pedig Marilyn Monroe megformálásával aratta. A rendezők leggyakrabban dekoratív megjelenését is figyelembe veszik a szereposztáskor, de valódi színészi tehetségének is bizonyságát adta, a Torockói menyasszony és a Két lány az utcában című darabban például egyáltalán nem volt szép. Mert egyébként gyönyörű, pár éve például az arab férfiakat egészen lenyűgözte, amikor Tunéziában forgatták A három testőr Afrikában című filmet.

Egykoron az Űrgammákban is a jó tündért alakította, s a képernyőn is gyakran láthattuk, korábban néhány epizód erejéig a Barátok közt című sorozatban is szerepelt – a szexis Dobi Julit játszotta. Az sem véletlen, hogy éppen szépségszalont nyitott, s a lakásából is szép panoráma nyílik a Rózsadombra. Ő maga manapság inkább nemrég született unokájában gyönyörködik. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in magyar évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.