75 éve született LINDA LOVELACE

2024. január 10-én 75 éve született LINDA LOVELACE amerikai pornószínésznő

Linda Boreman, egy közlekedési rendőr lánya szigorú katolikus nevelést kapott, anyja sokszor verte engedetlen lányát. Fiatalon ment férjhez Chuck Traynor producerhez, de cseberből vederbe került, ura még többet verte, sőt, prostitúcióra és szexuális aberrációkra kényszerítette, végül vele készítette pornófilmjeit.

A műfajteremtő Mély torok (Deep Throat) című filmet 1972-ben egy hét alatt vették fel, az akkor már Lovelace művésznéven szereplő feleség gázsija összesen 1250 dollár volt, amelyet a férje ki sem fizetett neki. Lovelace később azt állította, a forgatás során férje töltött fegyverrel állt a háta mögött, de mert Traynor ezt tagadta, az igazságot nem tudhatjuk. Az viszont biztos, hogy a film kultikus rangra emelkedett, innen számítják a pornó, mint műfaj megjelenését, a Mély torok című filmet az addigi rossz minőségű, tíz percnél nem hosszabb, titokban vetített darabok helyett egy manhattani moziban mutatták be és az első héten behozta a költségeket. Később hetven városban vetítették, videón is megjelent, a mai napig 500 millió dollárnál többet jövedelmezett.

Linda egy ideig a szabados szexualitás megtestesítője volt, akiről a legvadabb pletykák keringtek, ő azonban csak egy érzelemnélküli robotnak fogta fel szerepét. Megpróbálkozott a rendes színészettel is, de ehhez nem volt tehetsége. Megírta leleplező és sokakat kiábrándító emlékiratait, és a pornó elleni küzdelem élharcosa lett. De a közönség nem felejtette el, amikor a Playboy 1988-ban megszavaztatta a világ száz legszexibb nőjét, a 34. helyre jött be – Madonna előtt. 2002-ben hunyt el. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születési évforduló. Bookmark the permalink.