65 éves ANDREW FARRISS

2024. március 27-én 65 éves ANDREW FARRISS ausztrál rockzenész

Több együttes ismert, amely annyira erősen kötődött hangadójához, vezéregyéniségéhez, hogy – legyenek bármilyen kiválóak a többi tagok – a falkavezér nélkül képtelenek voltak újítani. Ilyen volt a Doors, amely Jim Morrison vagy a Queen, amely Fred Mercury halálát volt képtelen feldolgozni. S ilyen az ausztrál INXS, amely Michael Hutchence halála után nem tudott mihez kezdeni magával, s hosszas szenvedés után 2012-ben végleg feladták a próbálkozást.

Ennek ellenére tény: az együttes egyik erős egyénisége volt mai ünnepeltünk, méghozzá a billentyűs poszton. Andrew először két testvérével, a dobos Jonnal és a gitáros Timmel alakított együttest Farris Brothers névvel. Azután jött a nagy lehetőség, hogy kibővíthetik a családi kereteket, és 1977-ben Hutchence-szel létrehozták az INXS-t. A banda előbb az ausztráliai rockszínpadokon alakított – a szó szoros értelmében, hiszen élő produkcióik valóban emlékezetesek voltak. Azután a nyakukba vették az óceánt, és mint a szegénylegények szerencsét próbáltak Amerikában. Ha nem is rendezték át azonnal az amerikai listát, mindenesetre legalább a nevüket megtanulták az Újvilágban.

Számtalan nagy sikerük volt, mint a Suicide Blond, a Need You Tonight, a Never Tear Us Apart vagy a videója miatt be is tiltott Taste It. (Kalendárium Press)

This entry was posted in könnyűzenei, külföldi évfordulók, születésnap, zenei évfordulók-születésnapok. Bookmark the permalink.