125 éve született FRED ASTAIRE

2024. május 10-én 125 éve született FRED ASTAIRE amerikai táncos

Frederick Austerlitz volt az eredeti neve, és fiatalon nővérével alkottak népszerű táncospárt. Adéle azonban férjhez ment egy angol lordhoz, aki persze nem engedte feleségét közönség előtt ugrabugrálni. Így aztán szegény Fred ott maradt pár nélkül, s bánatában majdnem abbahagyta a táncot.

Szerencsére nem tette, Hollywooddal próbálkozott, de egy filmes nagymogul lesújtó kritikával illette: “Nem tud játszani, se énekelni. Gyatra. Csak táncolni tud egy kicsit.” Fred éles eszű fiú lévén hamar felismerte, ha nem szerez valakit maga mellé, sosem indul el a karrier felé vezető úton. S ekkor – mint egy szirupos hollywoodi történetben lenni szokott – találkozott egy szőke tüneménnyel, Ginger Rogersszel. Világsikerű filmek egész sorát táncolták végig, elég csak a Roberta, a Dalol a flotta, a Táncolj és szeress, valamint a Gondtalan című mozijukat említeni, Egymásnak születtünk című filmjüket pedig mintha egyenesen róluk írták volna.

A mindig fanyalgó kritika sem fukarkodott az elismeréssel, Fredet minden idők legjobb szteptáncosaként ünnepelték, Ginger Rogerst pedig mindenki csak “a géppuskalábú lány”-ként emlegette. Igazi álompáros voltak, Fellini évtizedek múltán még filmet is forgatott róluk. (Kalendárium Press)

Megrendelés esetén a képen látható könyvet antikvár példányban tudjuk beszerezni Önnek. Kérje árajánlatunkat az alábbi címen: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születési évforduló and tagged , . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?