50 éves SZABÓ LESLIE

Szeptember 4-én 50 éves SZABÓ LESLIE énekes, dalszerző

Budapesten született, valójában természetesen nem Leslie-nek, hanem Lászlónak hívják.Édesapja Szabó M. László képzőművész, aki nagy hatással volt művészi eszmélésére: az ő régi gitárján pengette első dallamát, az Animals együttes  A felkelő Nap háza című örökzöldjét.

De ne  siessünk annyira, még óvodába járt, amikor első szolfézs óráit vette. Aztán hegedülni is elkezdett, majd következett a gitár, utána a zongora, s mire kijárta az általános iskolát, már magyar költők általa megzenésített verseit is büszkén mutogathatta a bizonyítvány mellé. A serdülőkor hajnalán a könnyedebb műfajok felé vette az irányt, még break dance versenyt is nyert.

Aztán ismét zenei pályafutásának építésébe kezdett, de nem járt sikerrel, a legnagyobb eredménye az volt, hogy írt néhány dalt Roy és Ádámnak, s ő magyarította a duó számára Paul McCartney és Stevie Wonder világsikerű dalát, az Ebony And Ivory-t, amit a magyar kettős Feketén a hófehér címmel adott elő. Mígnem barátai javaslatára jelentkezett a Megasztárba, ahol saját dalaival a döntőig jutott, s bár végül nem nyert, mégis győztes lett, mert végre lemeze jelent meg.

Azóta folyamatosan a pályán van, bár talán nem mindig a reflektorfényben. Mindenesetre mostani 50. születésnapjára új lemezzel készül, ha igaz, Akusztikum lesz a címe. (kalendarium@kalendariumpress.hu)

This entry was posted in magyar évfordulók. Bookmark the permalink.